Terrastone


SCHOONHEID

DOOR EENVOUD

Home

Beton Stone

Gallery

Kleurenpalet

Workshops

Contact

Webdesign: Lowland Vormgeving

Terrastone Basic

Terrastone Professioneel

Terrastone Professioneel is een natuurproduct dat door zijn unieke samenstelling in vele situaties is toe te passen. Door het gebruik van duurzame grondstoffen is Terrastone Professioneel toepasbaar in bijvoorbeeld badkamers en op vloeren. Terrastone bestaat onder andere uit verschillende soorten kalken, gipsen, fijne witte cement en pigmenten. Deze worden gedolven uit diverse groeven uit meerdere landen. Terrastone Professioneel is verkrijgbaar in 42 kleuren. De pigmenten die gebruikt worden, zijn geselecteerd op kwaliteiten als kleurechtheid en kleurbehoud. Door het werken met natuurpigmenten worden mooie kleurschakeringen gerealiseerd. Het moment en de manier van pleisteren is bepalend! Terrastone Professioneel bestaat uit een basis poedermateriaal en wordt droog gemengd met de desbetreffende pigmenten. Vervolgens wordt water toegevoegd om het tot een verwerkbare pasta te maken.

Afwerking
Door verschillende technieken en afwerking kan Terrastone in veel situaties worden toegepast. Door de hoge PH-waarde biedt Terrastone geen ruimte aan onder andere schimmels. Hierdoor kan Terrastone Professioneel worden toegepast in Badkamers. Bij gebruik in keukens wordt er achter de kookplaat een vet – en vuilbestendige finish aangebracht. De hogere slijtvastheid van Terrastone professioneel is een eigenschap waardoor deze kan worden toegepast op vloeren.

Ecologisch en milieubewust
Met Terrastone kiest u voor een milieubewuste afwerking. Terrastone bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen. Het materiaal ademt en heeft door zijn natuurlijke grondstoffen de eigenschap dat het de lucht in de ruimte filtert. Door de hoge PH-waarde van de kalk werkt Terrastone actief schimmelwerend.

Duurzaam
Door zijn krachtige grondstoffen is Terrastone een duurzaam product. Het is door en door gekleurd. Een voordeel is dat een kleine beschadiging hierdoor vaak nauwelijks zichtbaar is. Daarnaast zijn kleine beschadigingen vaak eenvoudig te herstellen.

Natuurlijk
Terrastone is een natuurproduct dat handmatig wordt aangebracht. Hierdoor ontstaan in iedere situatie verschillende kleur – en structuurnuances.

Professionele verwerkers
Bij gebruik van Terrastone Professioneel adviseren wij een gecertificeerde Terrastone-verwerker in te schakelen voor de verwerking van het product. Dit geldt zeker bij toepassing van Terrastone Professioneel in badkamers en op vloeren. Deze professionals zijn op de hoogte van de werking van het product en kunnen u uitstekend adviseren over de toepassing van Terrastone op bestaande of nieuwe ‘ondergronden’.

Onderhoud
De natuurlijke grondstoffen van Terrastone maken dat Terrastone onderhouden moet worden wanneer het in natte ruimtes en op vloeren wordt toegepast. Het onderhoud bestaat uit het periodiek aanbrengen van een onderhoudswas en het controleren van de kitvoegen. Het onderhoud is eenvoudig en kan zelf gedaan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om het onderhoud uit te laten voeren door een professional. Dit is gemakkelijk te regelen door middel van een onderhoudscontract of het maken van een afspraak met de professional.

Bent u op zoek naar een onderhoudsarm product? Dan is Betonstone wellicht iets voor u!